Armenien, Burma, Filipinerna, Iran, Japan, Kina, Lettland, Peru, Ryssland, Tjetjenien, Uzbekistan, Italien, Polen

onsdag 30 november 2011

Varför ekologiska mat är bätre ?

En stor fråga i hela väder special på EU och USA att man betala mer pengar för att äta hälso mat eller billigare mat men på framtiden lida till många sjukdomar och den är inte miljövän.

Jag tycker om att man måste tänker på sin hälsa och miljö nu och framtiden .Vi vill inte samla pengar och samtidigt göra folk sjuka och den gäller alla mat ,grönsak ,fisk och kött.

I den ekologiska odlingen använder man inte konstgödsel och kemiska bekämpningsmedel . Fodret till djuren är i huvudsak producerat på den egna gården. Det är viktigt att djuren får vistas utomhus och att de får utlopp för sina naturliga beteenden .

I den ekologiska odlingen ersätts konstgödsel och kemiska bekämpningsmedel med andra åtgärder. Vissa hjälpmedel i produktionen, som betraktas som "naturliga", får användas, t.e. x tempel såpvatten och kalk.
Den ekologiska maten har fått växa och mogna på sina egna villkor, utan syntetiska kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel.


Syntetiska färgämnen, smakämnen, gödningsmedel eller aromämnen, härdade fetter eller genmodifierade organismer tillåts inte vid framställningen av KRAV-märkta livsmedel. Ekologiska kor äter mycket klöver och gräs som visat sig öka halten av den nyttiga. Det finns också undersökningar som visat på mer C-vitamin och naturliga antioxidanter i ekologiska grönsaker.
Därför man måste tanka på ekologiska mat. Man måste arbeta för att utveckla matverksamhet en i ekologisk riktning

Det bästa är att börja med att ta fram en tydlig kostpolicy, som är politiskt förankrad och börjar med förskola , sjukhuset och äldreboande. Då har alla en karta att navigera efter, och man får en sam syn på måltidsverksamhet en i kommunen.

Men jag tror också att man måste se det hela som ett långsiktigt projekt, att vi inte fortsätter göra som vi alltid gjort. Nu byter vi färdriktning och då är det viktigt att vi utbildar personalen i att tänka ur ett hållbarhetsperspektiv

Måltidspersonalen måste förstå samman hanget. Det gäller att fokusera på att minska matsvinnet, handla in mat efter säsong, laga mer vegetarisk mat – och tillaga maten från grunden för att få ekonomin att gå ihop.
Det är bättre att börja redan på förskolan och prata om kretsloppet i ordnandet Barn tar till sig miljöinformation jättebra!
Med veta att notera resultaten av forskning icke- ekologiska livsmedel ökas av farliga sjukdomar .


.http://translate.google.se/translate?hl=sv&langpair=en%7Csv&u=http://www.wholefoodsmarket.com/values/organic-faq.php
Tahrir Majed

Inga kommentarer: