Armenien, Burma, Filipinerna, Iran, Japan, Kina, Lettland, Peru, Ryssland, Tjetjenien, Uzbekistan, Italien, Polen

lördag 12 november 2011

Ödmjukheten är den viktigaste egenskapen till den lyckade mannen


Nästan alla säger att vi är lika värde men hur mycket folk tror egentligen på det? Hur mycket folk tillämpar den begreppen? med vilket sätt? Jag tycker att vi är lika värde eftersom vi är olika och vi har olika brister också. Vi är olika och vi har olika kapacitet också.

Men hur mycket man kan utnyttja ens kapacitet för att bli lyckad? det beroende av de privata förmågorna och på vilket sätt man tänker. Om man känner att han/hon har ett anlag som andra kamrater inte har, man måste styra av hur mycket känslor som visar till andra för att vara inte ett fulskryt .


Det finns en stor skillnad mellan vad man anser sig själv och vad man måsta vissa till andra. Om man vill lyckas måste tror på sig att han/hon kan göra, man måste inte tror på jantelagen. Hur man ska lycka om man tror att ” du ska inte tror att du är någon”. Man behöver synas sig själv till andra under många förhållanden t.ex. när man konkurrar med andra för att få ett jobb.


Om man har ett unikt anlag, ska andra väl syna det utan ett behov till skrytet och kanske man ska uppskattas av andra mer än när han/hon synar sig själv till andra. T.ex. när vi har läst den romanen som hette ”tusen gånger starkare” vi såg att alla tjejer uppskattade Sagas förmågor utan att Saga var en dumskryt tjej.

Om vi betraktar till oftast värld pamparna, ska vi se att de var ödmjuka människor. De kunde ändra fler av de feltankarna i deras samhälle eller i hela världen. Det bäst exempel i den modern historian var ”Mahatma Gandhi” jag har läst en artikel om honom i Wikipedia, den här artikeln var väldig intressant för mig. Gandhi var en indisk advokat, politiker och andlig ledare.

Han var en förgrundsfigur i Indiens självständighetssträvanden från Brittiska imperiet. Gandhi kom från en rik familj och han utbildade sig till advokat i Storbritannien. Gandhi förespråkade om det ickevåld begreppet och att man säger sanning i alla situationer. Han levde enkelt med de fattiga människor som var självförsörjande för sina behov. Han tillverkade sina egna kläder, Han levde på enkel vegetarisk och, senare, fruktariansk kost. han ledde de enkla människorna genom hans tankar utan att skryta, men han lämnade beslutet till andra för att bedöma hans idéer.

Nu benämner han som "stor ande" I Indien ges han officiellt hederstiteln Landsfader. I 2:a oktober, hans födelsedag, hela världen firar på "Internationella ickevåldsdagen." Jag tycker att Gandhi inte trodde på Jantelagen eftersom han trodde att han kan lära oss någon. Han lärde hela världen någon genom hans känslomakt och genom hans ödmjukhet fast han tillhörde till en rik familj och till en kände familj också.

1 kommentar:

Unknown sa...

jätteintressant Muna! Man kan vara ödmjuk utan Jantelag. Jättebra exempel med Gandhi.