Armenien, Burma, Filipinerna, Iran, Japan, Kina, Lettland, Peru, Ryssland, Tjetjenien, Uzbekistan, Italien, Polen

onsdag 2 november 2011

Sluta aga barn, föräldrar!

Idag har vi sett en film som handlar om barn aga. Filmen beskriver hur europeiska föräldrar har agat sina barn.

Ett engelska par som har 6 barn, har erkänt att de agat sina barn minst två eller tre gångar per vecka, för att barnen måste följa deras planer. De tycker inte att de har gjort något fel, tvärtom de tycker barn aga är deras rätt för att uppfostra barn till rätt väg. Barn har inte haft lek tid hemma utan de måste ägna sig åt mängder av träning i musik, paret har planerat att barnen ska bli någon kändis i framtiden i musik området. Där finns ingen tydlig lag som säger att barn aga är förbjudet i England.

En ung tjej som bott i Stockholm som berättar, för några år sedan hade hon ofta fått aga eller blev misshandlad av sin mor, tills en dag berättade hon för sin lärare då slutade mardröm för henne, mamman fick sitta i fängelse ett och ett halvt år. Mamman agade tjejen därför hon var stressad av sitt jobb. Lagen säger att barn aga är förbjudet i Sverige.
En vuxen kille berättar om sin ungdomstid. Då hans båda föräldrar var alkoholister, han blev ofta agad av sin far och fick nedvärderande ord från sin mor, tex. ”du är värdlös”, ”du är ingenting...”

Nu är han vuxen person, känner han ofta att det är jobbigt att umgås med andra, och vågar inte prata om kärlek. Ibland frågar han sig själv ”kan jag bli älskad?”, ”jag tror inte det!” tänker han, därför han alltid tror att allting är hans fel och han är värdelös, som sin mamma sa, han har inget självförtroende alls.

Ungdoms utvecklarförening i England har gjort undersökningen, att barn aga inte fungerar. Det ger mest skador på barn som växer, både fysiskt och psykiskt.

Jag tycker att barnen tillhör samhället, de är inte bara någon privat sak för föräldrarna. Föräldrarna bör uppfostra barnen som en person en individ, och respektera dem, då får ni föräldrar lika mycket tillbaka. Barn aga är förbjudet i mitt land, Kina.

Föräldrar, sluta aga era barn! Alla barn är begåvade och förtjänar kärlek och respekt!

Inga kommentarer: