Armenien, Burma, Filipinerna, Iran, Japan, Kina, Lettland, Peru, Ryssland, Tjetjenien, Uzbekistan, Italien, Polen

onsdag 16 november 2011

Bokklubb: ett utbyte av åsikter

Idag var det den första gången som vi pratade om Moderspassion i bokklubb. Det var jätte intressant. Jag tror att Moderspassion är verkligen en djup bok med so många begrepp att prata om som det är ganska svart att förklara alla. Att lyssna alla citat från mina klasskamrat gav mig möjliheten att se boken med olika ögon.
Den mest intressanta aspekten av diskussionen var att se hur de olika personliga erfarenheter kan leda till att känna ett citat från boken mer relevant än en annan.
Böckerna lyckas alltid att stimulera olika typer av intresse. Ett citat kan höja många och olika känslor till en person och inspirera ganska ingenting i andra människor. Jag tror att lyssna på olika åsikter hjälper det att ha en djupare förståelse av boken, att kunna se den med andra ögon. Det finns inte en fel eller en rätt bara olika tanker och det är för mig hel intressant.

1 kommentar:

Unknown sa...

ja det är personliga erfarenheter som styr hur vi tolkar en roman, men även vilket kultur och vilket samhälle som vi är uppväxta i.

Det är alltid viktigt att lyssna på varandra och ta in olika åsikter, och kunna diskutera utan att behöva känna att man måste "försvara" sina åsikter. En romandiskussion handlar ju om allas personliga erfarenheter av boken, och att arbeta med läslogg är ett sätt att hålla diskussionen kvar i romanen. ´

Vi vill ju inte bara återberätta handlingen. Alla vet ju vad boken handlar om, utan vi vill ju höra vad alla tänker om handlingen. Vad alla tänker om personerna och deras agerande i olika situationer. Vad känner man igen sig i och varför? Gjorde romanfiguren rätt eller fel i en viss situation och så vidare? Och vi kommer ALDRIG att vara överens. Det är därför romandiskussioner är så lärorika.