Armenien, Burma, Filipinerna, Iran, Japan, Kina, Lettland, Peru, Ryssland, Tjetjenien, Uzbekistan, Italien, Polen

tisdag 18 oktober 2011

"tusen gånger starkare" roman redovisning

Igår var första gången som vi pratade om boken . boken är en ungdomsromman och heter tusen gångar starkare och en flicka som heter Signe berättar om hennes klassrum i nian .
Vi började lite prata om våras citaten och vår diskussion blev spännande genom det. Vi pratar, skrattar, och lära av varandra och det blir varje gång roligare .
”om man är en stark flicka så borde det betyda att man är någon mer än det normala” citat 1 (sidan 20)
Signe började berätta om Saga, hennes ny klasskamrat .Hon känner att Saga är starkare än annan flicka men sen hon säga att ”hon var inte stark ,hon var jämlik” . för Signe var en stark tjej betyder att det är mer än normala . plösigt hörde hon att lärarna prata om Saga som säga att ”hon är en stark tjej.Det är precis en sådan tjej vi behöver ” . I klassen som killar dominerar, där man behöva en stark flicka att prata .
”det tar bara en massa energi att vara avundsjuk. Jag borde rikta min energi mot mig själv “. Citat 2(sidan 40)
Jag håller med den meningen på riktig det kan vara första stegen i våra liv. Man kan förändas eget liv med den meningen. Jag tycker att när man börjar tänka som avundsjuk på annan glömma sig själv .
Om man vill bli en nyttig person och ha ett bra liv måste man själv skapa sitt liv. Det finns ingen i hela värden som hjälpa dig . Ibland behöver vi på pådrivare för förändras vårt liv . Saga var personen som var pådrivare för Signe .

1 kommentar:

Unknown sa...

ja visst kan man behöva hjälp för att vara stark. Ibland behövs det personer som driver på, personer som visar vägen.