Armenien, Burma, Filipinerna, Iran, Japan, Kina, Lettland, Peru, Ryssland, Tjetjenien, Uzbekistan, Italien, Polen

lördag 15 oktober 2011

Jerusalem - Ansvar över allt annat

Förra månad såg vi en tung film som heter Jerusalem. Filmen handlade om en by i början av 1900-talet och hur man bor i byn. Jag såg det ansvar bestämde över allt i slutet i filmen även om hjärtan skulle vilja följa en annan väg.

Ingmar och Gertrud älskade varandra men Ingmar lämnade Gertrud att tjäna pengar för att köpa tillbaka sin familjhem och har pengar som räcker för en bra liv tillsammans. När hans familjhem var såld till Barbro gift Ingmar med Barbro för att rädda sin familjhem även om Ingmar älskade Gertrud. Barbro och Ingmar gav sina kroppar till varandra även om dem inte älskade varandra i början eftersom båda tänkte det var sina ansvar till varandra i ett äktenskap. När Barbros pappa hade dött skiljde Barbro från Ingmar för att Ingmar kan hämta Gertrud tillbaka men när Ingmar tog Gertrud hem från Jerusalem bestämde Gertrud att Ingmar har ansvar till Barbro även de har skiljt sig.

Även om hjärtan vill följa sin egen våg har man ansvar för sin familj och man kan inte slippa sin ansvar att följa hjärtan.

Inga kommentarer: