Armenien, Burma, Filipinerna, Iran, Japan, Kina, Lettland, Peru, Ryssland, Tjetjenien, Uzbekistan, Italien, Polen

onsdag 5 oktober 2011

Romansredovisning 2. Solstorm

Igår har vi diskuterar inte så mycket om romanen. Vi pratade lite om hur situationen utvecklas och vad tycker vi om polisinspektör Anna-Maria Mella. Hon är väldigt duktig som en specialist och som en människa också, tycker jag. Vi kom ihåg hur Anna-Maria löste en situation där polisen tog Sanna för att göra förhör.


s. 79.
'Rebecka snodde runt. Vreden sköt igenom henne som en svetslåga. Hon darrade och skakade och orden som kom ut ur hennes mun var brustna och hackiga. Men de kom ut. Hon kunde inte hejda dem.'

Jätte starka känslor har Rebecka i den vålda citaten. Det är hennes reaktion till Sannas ord. Sanna pratar om Viktor och hans känslor till Rebecka och säger att Rebecka var Viktors enda kärlek. Plötsligt blir Rebecka överirriterad och vred, vi fortfarande vet inte varför. Vi kan bara gissa att det var kanske komplicerande historia av relationer mellan Sanna, Rebecka och Viktor.

s. 143.
'Och Rebecka mindes hur Sanna satt med Sara i knät på kvällarna när den lilla inte ville sova. "Jag tänker inte vara som de", hade hon sagt. "De låste bara dörren till mitt rum utifrån."'



Från den här citaten förstår vi ganska mycket om hur Sannas föräldrar var. Det var ingen värme i relationen mellan dem och Sanna. När hade Sara skaffat sitt eget barn (eller även tidigare tror jag) bestämde hon att hennes barn aldrig skulle uppleva sådana kalla känslor från sin mor. Hon försöker vara en god mor till sina barn nu. Hon vill inte upprepa hennes föräldrars felen, men ibland kan det vara svårt för att hitta rätt sätt för hur man kan uppfostra barn bättre. Vi kan märka att det händer ganska ofta när man vill inte vara som sina föräldrar börjar man rusa till den andra ytterligheten. 

Inga kommentarer: