Armenien, Burma, Filipinerna, Iran, Japan, Kina, Lettland, Peru, Ryssland, Tjetjenien, Uzbekistan, Italien, Polen

söndag 16 oktober 2011

The great debaters:

Vi har tittat på en film som handlade om rasism och diskriminering. Filmen har var spelat i 1935 i USA som har många svarta människor som kom från Afrika och bo där i Amerika. Men denna svarta människor som det stort på filmen kämpar för att ha sina rättigheter samt de andra vita Amerikanerna eftersom de bo och leva i samma land. Läraren Tolson har gjort en debattlaggrupp av sina elever. Debatten ska vara om svarta rättigheter. Tolson har påverkat mycket debattör för att förändra deras situation. Tolson vill förverkliga sina drömmars mål, som kunde han inte förverkliga de och han önskade att ungdommarna göra det.

Scenen som har attraktivt mig var när Mr farmer körde på grisen och de 2 vita män tvungade honom att betala pengar och det värre när han tappade checken och den vit man begärde Mr farmer att lyfta upp checken igen. Det var en jätte tydlig diskriminering, och Mr farmer kunde inte göra nånting,bara göra vad de vill för sin familj skull.

På slutet av filmen vann svarta debatör och de fick cupen, men frågan är vad ska de göra med den cupen ? ska de ha vad de kampade på hela livet eller de fortsätta kampa och kampa till de fa deras rdömmars mål?

Gud har skapade oss alla människor på samma sätt, men han skillnade oss med skinnfärg. Om Gud vill att vi ser ut så här, alltså kan vi inte kritisera det.

Inga kommentarer: