Armenien, Burma, Filipinerna, Iran, Japan, Kina, Lettland, Peru, Ryssland, Tjetjenien, Uzbekistan, Italien, Polen

måndag 3 oktober 2011

Ska man kommentera på nätet anonym?

I onsdags debatterade vi kan man kommentera på nätet anonym eller tvinga man att skriva ner sitt namn. Problemet med anonym kommentarer är att man kan skriva på en elak sätt på grund av de inte behöver identifiera sig. Man kan störa diskussioner med dumma kommentarer kommer de inte att säga i verkligheten. Man skriver på ett annat sätt nar de är tvungen att identifiera sig tycker jag. Man tar ansvar för sitt kommentarer när man är tvungen att identifiera sig och skriver inte så mycket dumma saker.

När man skriver en insändare till en riktig tidning behöver man identifiera sitt hel namn och adress men tidningen bara publicerar sitt fornamn. Man kan anvanda samma systemet på nätet och tvingar man att skapa ett konto med sitt hel namn och adress om de ska lägga till en kommentar men bara publicerar sitt fornamn på websidan. Systemet skyddar man från att identifiera sitt hel namn och adress till allmänheten men tidningen kan kontrollera diskussion mot elaka kommentarer.

Målet att identifiera sig med sin kommentar är att förbättra diskussion. När man är tvungen att identifiera sig skriver de på en trevligare sätt även om det är bara sina första namn på grund av psykologiska orsaker. Vi har tekniska systemer vem kan skydda man från att blit helt identifierad och viktigaste av allt bör vi i ett land med en regering med lågar som skyddar man från att bli helt identifierad. Det finns många andra länder i välden med regeringar som skyddar inte man och det kan vara farlig att säga vad som helst men här i Sverige, tar ansvar för vad du vill säga med ditt namn och tillåta systemet att skydda sig för att du kan säga din riktig åsikt.

Inga kommentarer: