Armenien, Burma, Filipinerna, Iran, Japan, Kina, Lettland, Peru, Ryssland, Tjetjenien, Uzbekistan, Italien, Polen

söndag 9 oktober 2011

Det hände nästan ingenting i boken till sidan 153. Det var mer beskrivning när Rebecka, Sanna och Viktor var yngre. Men jag hoppas att det blir mer intressant vidare.


citat sid.71 "Någon av de tre pastorerna, hon hade inte hunnit uppfatta vem, hade dragit djupt
efter andan. En gång. En inandning".

Det var Anna-Maria, som tänkte det. Under de år hon hade arbetat som polis hade hon lärt sig att se signaler på stress när människor blir nervösa av att tala med polis. Hon tänkte att någon av de tre pastorerna började bli nervösa, men hon kunde inte komma ihåg vem. När Anna-Maria frågade om Viktor var på väg att avslöja något en av de tre har dragit djupt efter andan. Det var ett stressymptom och hon misstänkte att en av de tre började oroa, men vem - Vesa Larsson, Thomas Söderberg eller Gunnar Isaksson?


citat sid. 79 "Jag tror att du var Viktors enda kärlek, vet du det? Jag tror aldrig att han kom
över dig. Om du hade bott kvar..."


Sanna sa det till Rebecka, eftersom hon tänkte att om Rebecka flyttade inte från Kiruna Viktor och hon kunde kanske gifta sig. Eller att Viktor skulle inte stanna så långt tid i kyrkan om han hade en fru hemma. Sanna tänkte kanske att Rebecka kunde ändra Viktors liv och han kunde vara levande. Sanna hoppades bara att det som hände med Viktor kunde inte hända om Rebecka stannade med Viktor. Men ingen kan stoppa döden, tycker jag.

Inga kommentarer: