Armenien, Burma, Filipinerna, Iran, Japan, Kina, Lettland, Peru, Ryssland, Tjetjenien, Uzbekistan, Italien, Polen

söndag 13 mars 2011

Vem som har gjort mest fel??

Eftersom Monica förklarade sagan på bra sättet så att jag struntar om det och skriva vårt resultat. Vår grupp kom överens så här:

1. Hustrun

2. Mannen

3. Vakten

4. Väninnan

5. Skogsvakten

1.

Vi började med vem som gjorde minst fel. Och det blev skogsvaktaren som var kär i en gift kvinna. Vi tyckte att han inte gjorde speciellt dåligt om vi jämför med andra. Hustrun kunde undvika att vara otrogen.

Och sedan blev väninnan som svek sin vän för sin kärlek. Hon var kär i väninnas man men hon bara berättade sanningen. Kärleken kan få folk att blinda och inte tänka så mycket konsekvenser.

Vakten hade svår positionen eftersom det var han som mördade mannen. På andra sidan skulle mannen mörda vakten om han hade hunnit på något sätt så det var svårt att välja tredje plats mellan vakten och mannen.

Till slut kom på att hela sagan började med de två huvud personer, mannen och hustrun. Mannen hade inte tillräcklig förtroende till sin fru och låste in henne i källan när han bortreste för jobbet. Det var orättvist att hustrun var behandlade på det sätt. Men vi tyckte att det var hon som kunde ändra hela sagan. Om hon kunde vara trogen till sin man och på något sätt kunde bevisa sin trohet till honom kanske kunde han ändra sig. Eller hon borde ha skilt sig innan hon blev tillsammans med skogsvakten tyckte vi.

Det var väldigt intressant och diskutera med andra eftersom vår grupp bestod av 2 kvinnor och 2 män och ändå kom vi överens! Vi skulle gärna diskutera mer med andra grupper men tyvärr hade vi inte tillräckligt tid som vanligt…. Hoppas att vi kan försätta på nästa lektionen.

Inga kommentarer: