Armenien, Burma, Filipinerna, Iran, Japan, Kina, Lettland, Peru, Ryssland, Tjetjenien, Uzbekistan, Italien, Polen

torsdag 24 mars 2011

Citat S.161
"Där sitter de, i ett kök, en äldre man, en äldre kvinna, och en tjej i tonåren. Som vilken familj som helst sitter de där, vem vet, Jenna kan ju vara ett sladdbarn.
En helt vanlig familj
Den nya familjen."
Jenna bor med mormor och morfar när mamma är på sjukhuset. Om hon kunde välja, då skulle hon bo bara med mamma, som det var förut. Men nu har Jenna mormor, som är överallt i lagenheten med sin doft och det finns också en snäll morfar. De är de, som ska blir hennes familj, när mamma ska dö. Det är hon, Jenna, som ska ta en stor plats i deras liv, som ska bli deras barn. Jenna förstår att hon måste vänja sig vid tanken om sin nya familj, vänja sig vid att leva med M & M.
S. 173
"Kvällen har varit lyckad. Jenna och Ullis har haft kul, verkligen kul, och ju mer vin Ullis fick i sig, desto mer tjatade hon på Jenna om hur glad hon var över att de blivit vänner, om hur tacksam hon var, om hur viktig Jenna blivit för henne....
Jenna var så jävla viktig för Ullis nu och det var inget fyllesnack det här, det fick inte Jenna tro!"
Jenna och Ullis bor i samma trappuppgång, har gått lågstadiet och mellanstadiet ihop och studerar nu tillsammans. Jenna har hatat Ullis mest av alla tidigare, men det har blivit mycket bättre mellan dem den sista tiden. De har blivit bra vänner efter Ullis pratade med Jennas mamma och hjälpte henne. Hon förstode hur taskig hon varit mot Jenna och mot alla. Allt har förändrats mellan dem. De verkar förstå varandra bra nu och ser frammot en rolig framtid tillsammans.
S. 217
"Lilla barn... du är ju vår räddning ..."
Det säger mormor till Jenna. Jenna är deras räddning därför ska forsätta deras liv med Jenna. Det är Jenna, som ska bli deras barn. De har mist deras dotter. Det är det värsta i världen att mista sina barn. Jennas morföräldrar ser deras dotter i Jenna och hon ska bli mer än barnbarn till dem. Hon är deras mål i livet efter deras dotter dödsfall.

Inga kommentarer: