Armenien, Burma, Filipinerna, Iran, Japan, Kina, Lettland, Peru, Ryssland, Tjetjenien, Uzbekistan, Italien, Polen

torsdag 24 mars 2011

Citat S.109
"Nej! Inte min mamma! Mina mamma kommer inte att dö, min mamma kan inte dö, mammor ska inte dö!"
Jennas mamma ska dö och Jenna förstår det men vill inte acceptera. Mamma har blivit sämre och det finns inget hopp att hon ska blir bättre. Allt är så svårt för Jenna! Hennes mamma, som hon älskar så mycket, som är hennes bästa vän, som alltid är med Jenna, hon ska dö. Nej, mammor ska inte dö! För Jenna som är bara 13 år, som får så mycket sympati från sin mamma, det är svårt att acceptera allt: att mamma är sjuk och ska dö snart.
Vem ska älska och ta hand om Jenna då? Alla barn älskar sina mammor och behöver deras kärlek mycket. Jenna känner sig trygg och stark med mammas kärlek och medhåll. Vad kan hända sen, när mamma ska dö? Jenna kan inte förstå att det finns en framtid efter mammas dödsfall. Så är det för barn och även för vuxna. Vi alla behöver mammor och alltid!
S. 130
"Jenna vänder sig mot Sakke och hon kommer alldeles för nära och han drar henne till sig och låter sina läppar smaka hennes,... kysser henne, kysser henne, kysser henne.
Den fjortonde november tvåtusenett.
Detta är Jenna Wilssons mycket första kyss."
Det har hänt! Den underbara kvällen. Hon och Sakke sitter så nära och han kysser henne. Sin första kyss fick hon från Sakke! Hon kunde inte även förestalla sig att det kan bli så. Jenna är lyckligast i världen, alla hennes drömmar kom i uppfyllelse. Hon är som alla tjejer ska minnas sin första kärlek, första kyss hela sitt liv. Den tiden, när Jennas mamma var så allvarligt sjuk, hände allt: första kärlek, första kyss. Kanske det är bra att det var så?

Inga kommentarer: