Armenien, Burma, Filipinerna, Iran, Japan, Kina, Lettland, Peru, Ryssland, Tjetjenien, Uzbekistan, Italien, Polen

fredag 16 december 2011

Litteraturblogg del 5 till ” Moderspassionen”

I onsdagslektionen hade vi sista romansdiskussionen, det var intressant lika som alla våra förflutna bokklubbar . Vi läste inte våra citat men bara pratade om huvudhändelserna i romanen och analyserade huvudpersoners beteende och varför de hade de här beteendemönstren och vilka faktorer deltog att öka de negativa eller positiva situationerna under hela tiden.

Vi jämförde romanen med de andra romanerna som vi läste redan och vår roman var bäste av alla. litteraturvärdet var jätteprofessionell och författaren beskrev alla romanshändelser med professionella synpunkter. Romanen har inte en huvudfråga men den har olika viktiga frågor som leder romanshändelserna till olika livsriktningar efter varje sida eller efter varje ord. Romanen tog alltid våra fantasier borta och gav oss otroliga möjligheter att uttrycka våra åsikter om personer och deras mönster .

Romansnamnet fångade vårt prat och vi trodde att det är passande till alla frågor och situationer även alla skillnaderna mellan romanskaraktärerna .

Vi pratade om Sofia och varför hon blev som en desperat flicka som träffade med en gammal läkare som lånade henne till sina vänner. Jag kom överens med mina kamrater att eftersom hon var en tioåring och den här åldern är svårt för varje person särskilt när man får hemska situationer och desperationen styr alla mansbeteende . Jag tycker att föräldrarna ha en stor del av ansvaret om deras barnsmoraler.

Anette hade en lite del av vårt prat som en värste människotyp och någon giller hennes missunnsamhet och hennes skvaller. Vi satt olika frågor om romanen och började svara på dem, varför Minna och Sally gifte inte sig? Eller bara träffade med någon man? var för Anton ville hänga sig? Var för romanen slutade med den hopplösa sluten? var för männen har rätt mer än kvinnan hela tiden?

Förändringen var ett bäst besked för många problem och jag tycker att om man vill lyckad man kan, men måste våga ändra sitt liv om man känner att sitt liv går till ett felaktigt slut, vi såg det när Mareguritta ändrade sitt liv och slutade att dricka alkoholl för att skydda sitt barn Anton och vi såg att hon klarade på det.

Men för mig själv tycker att livshändelser är lite bättre än våra romanshändelser och vi har alltid vägen till våra hopp. Det är alltid en ny dag för alla .
I sluten hade vi fika och det var kul eftersom vi åt socker utan gränser och pratade också om de fina sakerna i våra liv, frihet, mattradition och bröllop och hur varje land firar på .

Inga kommentarer: