Armenien, Burma, Filipinerna, Iran, Japan, Kina, Lettland, Peru, Ryssland, Tjetjenien, Uzbekistan, Italien, Polen

torsdag 3 maj 2012

Kort Kjol


Boken handlar om en tjej som heter Myran. Hon var våldtaget av sina kompisar som hette Torbjörn Berström och Uffe Hämäläinen. Hon levd med sin mamma som hette Inger. Egentligen är hon särskilt gammal eller ful men är osäker och ensam. Myran´s pappa drog innan hon ens född.
Det fanns en dag där Myran, Cilla, Bergström och Uffe firat skolavslutning och druckit för mycket. Cilla som en bäst kompis av Myran mådde dåligt och bestämde sig att gå hem och sover. Myran skulle ha åkt hem också men Bergström sa till Myran att hänga med och håller upp Uffes port.

Myran har inte vägra att Bergström begäran eftersom de fortfarande ville festa hon accepterade men på villkor att hon skulle vara med dem ett tag. När de drack Bergström drog ut ett pulver han köpte från Plattan, amfetamin som skulle kunna blandas med en drink. Myran ville aldrig ta det som hon kände dimmig men till slut hon berusad. Plötsligt kände hon att väggar och rummet började snurra.
Nu när hon inte kunde ta kontroll av hennes kropp Bergström drog fördel av det och våldtog henne utan hennes medgivande. När Uffe kom ut ur toaletten finner dem i sitt rum sovande och han blev intresserad för att få en del också. Uffe hade analsex med henne. Myran skrek på hjälp, men misslyckades.

Kläder: Myran hade kort kjol som gjorde det lätt för dessa pojkar att våldta henne. Även efter händelsen satte hon på en röd klänning, som matchas med blod. Myran kändes riktigt dåligt, smutsigt illaluktande och kunde ta en dusch för lång men ändå känner likadant. Åtminstone hade hon en vän som stod henne och tröstade henne hela tiden, som hon berättade vad som hände. Både Cilla och hennes mamma tog Myran till polisen för att anmäla fallet. Myran togs sedan till sjukhus för undersökning och resultatet visade att hon verkligen blev våldtagen. Gärningsmännen dömdes till böter och betalade en massa pengar till Myran. Myran representerades av advokat Beatrice Milford medan pojkarna som representeras av Blom.

Boken beskrev av Christina Wahldén och är ganska intressant, gripande och informativ. Jag skulle rekommendera denna bok till alla unga från alla samhällsskikt som sensibiliserar dem från att göra dåliga saker. Till föräldrar bör vi fortsätta att varna våra barn från dåliga handlingar De måste lära sig att acceptera, ignorera andra saker som kan utsätta dem för fara.

Inga kommentarer: