Armenien, Burma, Filipinerna, Iran, Japan, Kina, Lettland, Peru, Ryssland, Tjetjenien, Uzbekistan, Italien, Polen

söndag 6 maj 2012

FAMILJ


EN KÄRNFAMILJ

När är vi som barn,förstår vi inte ordet ”familj”.Men när blir vi stor,gifta oss och skaffa barn,då är vi som deltagare i en FAMILJ.
En kärnfamilj består av mamma,pappa och barn.Den här förhållande är ett underbart present för oss alla från Gud.
Enligt min religion,min kultur och familj-bakgrund,betyder ”kärnfamilj”  som gifta par har gemensamma barn.
I Sverige,var mammor ensamma på 1700 talet,men inte numera.I mitt hemland,var mammor på samma ställning som nu,dvs  deras män är fortfarande konservativa om sina fruar i lantliga område.Men i urbana område,har det ändrat för mycket.Kvinnorna kan göra vad de vill.De är självständiga och är oberoende av sina män.

EN STYVFAMILJ

Enligt vår kultur,betyder det att en mamma med sitt barn gifter med en pappa som också har sitt barn.Så två olika familjer,som hade sina pappa och mamma förut,börjar att leva tillsammans med en ny pappa och en ny mamma som redan har sina egna barn.
Ibland kan vara så familj bra och ibland mycket dålig för varandra.Ibland kan det vara så att man eller kvinna gifter med varandra,och ena av dem har sitt barn men inte den andra har.Senare,tillsammans när de skaffa ett gemensamt barn,som är en styvsyster eller en styvbror från den nya mamma eller pappa för barnet som redan levar.

PAPPALEDIGHET

Det är en jättebra fenomen,som är mycket hjälsam för kvinnor,specialt för dem som har sina första barn.Det är inte så vanligt i mitt hemland,eftersom vi bor med vår SVÄR-FAMILJ och får hjälp från dem alla.
Pappaledighet är viktig för pappor att lära sig att ta hand om barnen och upprätta en relation med barnet.Det också mindrar chanserna av skilsmässor.



3 kommentarer:

Unknown sa...

Bra Nomera! Du skriver väldigt strukturerat och tydligt!

Unknown sa...

Du skulle behöva öva på att skriva mer om ett ämne. Skriv om en av rubrikerna.

Nomera sa...

Tack ska du ha!