Armenien, Burma, Filipinerna, Iran, Japan, Kina, Lettland, Peru, Ryssland, Tjetjenien, Uzbekistan, Italien, Polen

onsdag 16 maj 2012

EN FAMILJ

"Familjen är den naturliga och grundläggande enheten i samhället och äger rätt till skydd från samhället och staten."           
                                         — Artikel 16(3) i FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna



Ordet "familj" kom från latinets "familia". Med det begreppet, menar vi ett hushåll dvs en man,en kvinna och ett eller flera barn.

Många säger att det betyder endast blodsband medan några tänker att genetiska och juridiska band också definerar familjförhållanden.

Familjen har både biologiska och sociala funktioner.

En "kärn-familj" består av mamma,pappa och barn.Enligt min religion,kultur och familj-bakgrund,betyder det ett gifta par har gemensamma barn.

I Sverige,finns det kärn-familjer utan att gifta sig, dvs ett ogifta par som har ett gemensamt barn kan vara en kärn-familj. Ibland, kan det vara så att ett sambo par har adopterat något barn. Det är också tillåtet för homosexuella par att adoptera ett barn.

Familjen är ett värdefullt present för oss alla från Gud. Man kan inte leva hela sitt liv ensam. Det är inta nödvändigt att ha en fru eller barn, man kan ha en husdjur med sig t.ex. en hund,kat eller nån fågel.

Det kan vara en stor familj......dvs en man med flera fruar och många barn, som vanligt i lantliga område av mitt hemland. Men i urbana platser,finns det små och väl-planerade familjer.

En bra och kompatibel familj har positiva effekt på alla deltagare i familjen.....alla trivs med varandra.

Enligt min åsikt och iakttagelse, är både kvinnorna och männen ansvariga vägledare mot ett trevligt och skönt liv.

 

Inga kommentarer: