Armenien, Burma, Filipinerna, Iran, Japan, Kina, Lettland, Peru, Ryssland, Tjetjenien, Uzbekistan, Italien, Polen

måndag 7 maj 2012

Läslogg - "I taket lyser stjärnorna"

"I taket finns självlysande stjärnor. Sjärnorna vaknar till liv när det blir mörkt."
Stjärnorna betyder så mycket för människor! Det är en symbol av succé och seger. De attraherar alltid oss. Förälskad lovar att nå en stjärna från himlen för sin kär. Annan försöker att se sjärnfall och göra önskning. Vi tror på de. De ger en förväntan till oss! Det fungerar lika för Jenny. Hon tittar på dem och önskar att mamma ska bliva frisk, att Jennys bröst äntligen ska växa och etc.

"Jenna ställer ner sin kopp med kaffe. Hon gillar egentligen inte kaffe, men tycker att det ser så rätt ut att sitta med en kaffekopp." 
Jag vill inte fördömer Jenna därför att hon är tonårsflicka och har så mycket problem och komplex. Jag bara hoppas att hon ska förstå snabb att när man gör någonting är det för bara sig själv och inte för andra. Om hon börjar att dricka kaffe utan nöje, bara därför att hon tänker att det är kul, vad ska vara nästa? Ska hon börja att röka? Eller kanske använda drog? Det är inte en situation när man måste tänka av andra människors åsikter.

"Kan man göra slut med kompisar?Ja, det borde man kunna. Men vem skulle hon då vara med?Ingen.Det är ju så. Hon har bara Susanna. Det är ju så det är."
En sådan tanke är en början av ett slut. När man stannar med någon bara eftersom det finns ingen annat att stannar med är det mycket ledset och den relationen (vänskap eller kärlek) kan inte resultera i någonting bra.

 

Inga kommentarer: