Armenien, Burma, Filipinerna, Iran, Japan, Kina, Lettland, Peru, Ryssland, Tjetjenien, Uzbekistan, Italien, Polen

måndag 16 april 2012

Borta Bäst av Sara Kadefors

''Borta bäst'' handlar om en medelålders kvinna som heter Sylvia. Sylvias liv är konstigt och annorlunda. Hon sover i sin lilla bil på utanför Ikea där dricker hon gratiskaffe och äter upp folks kvarlämnade mat. Det konstiga är att hon är välklädd när hon gör allt detta.  

Det finns många val som man gör i livet. Är det egentligen du själv som bestämmer över ditt liv? Det är en fråga som ställs till dig som läsare i början av romanen. Även om det är en realistisk roman är det också samtidigt en studie som berättar om relationer mellan människor och det är jätteintressant.

Jag kan känna mig som Sylvia och tänker på hur livet fungerar för andra människor. Livet har olika sidor för olika människor världen över. Det kan visa en sida för en grupp av människor och samtidigt på en annan plats i världen visa en helt annan sida för andra människor.
 
I alla fall, Sylvias liv är på samma sätt varje dag tills en dag då träffar Sylvia en annan kvinna som heter Lisbet. Sylvia flyttar till Lisbeths lägenhet. Efter stund förstår Sylvia att Lisbet är prostituerad och säljer knark. Sylvia funderar på hur det känns att sälja sin kropp. Sylvia känner många nya känslor.

Inga kommentarer: