Armenien, Burma, Filipinerna, Iran, Japan, Kina, Lettland, Peru, Ryssland, Tjetjenien, Uzbekistan, Italien, Polen

tisdag 24 januari 2012

Min åsikt om familjen!

Familjen är den första värld för alla barn. Det är betydligt viktigt hur ser familjen ut, hur känner barnen i egen familj och hur behandla familjemedlemmarna mot varandra. Idag finns många olika familjtyper runt hela världen. Vem är den bästa familjtypen, kan ingen svara.
I mitt hemland med kärnfamilj förstör vi en familj som består av mor, far och deras gemensamma bar. Men det är inte lika längre. Frånskilda familjer antal har ökat påtagligt och skapat nya familjtyper. I Sverige finns där t. ex. Sambo, Partnerskap, Ombildade familjer och Ensamstående med barn.
I den här artikel vill jag betona att det spela ingen roll i vilken familjtyper växer barn upp istället den viktigaste är att barn känner sig älskade och trygga i sin familj. För att ensamma mamma kan ge kanske mer för barn än mamma som bor tillsammans med en våldsam man.
Det är omöjligt att mäta vem kan ge barn mer kärlek, trygg, skydda och omsorg. Är det mamma eller pappa? Mormor eller farfar? Ingen kan vet det utan era barn! Fråga dem! Fråga sin barn, hur känner han i sin familj? Vad saknar, önskar han eller hon? En sak är säkert - barn vill ha båda mamma och pappa och deras upptagna tid. Jag tycker att vi har brist på
familjtiden - när hela familjen umgås tillsammans.
Är du mamma eller pappa? Har du syskon? Gå ut, träffa och leka med de! Skratta och njuta av tid när ni är tillsammans! Om du är långt bort från de, ring och sa hur mycket älskar du dem!
Sannolikt längtar de efter dig också...

Inga kommentarer: