Armenien, Burma, Filipinerna, Iran, Japan, Kina, Lettland, Peru, Ryssland, Tjetjenien, Uzbekistan, Italien, Polen

söndag 29 januari 2012

Barn i dagens familjer



I spåren av förändring av livsstil i hela värden kommer de ny stil av familjerna. Det förändras relationer inom familjen också.
Barnen spelar en viktig roll i familjen nu. De väljer TV program och fritidsaktiviteter, restauranger och nästan allt. Det är vanligt att varje barn har eget rum och egen data.
På hundra år sedan varje familj hade många barn och barnen kommer en efter en. På den här tiden föräldrar behövde de som personkraft, flickor som jobbar i hemma och laga mat för alla och ta hand om mindre syskon och pojkar för att jobba utomhus på farmen. Det var mest pappa som bestämde för hemma och sen mamma spelade viktig roll. Barnen var tyst och lyssnade på föräldrars skull. Det var föräldrarna som bestämde med vem man gifta sig. På annan sätt föräldrar tänkte att barnen ska ta hand om dem på åldrande tiden.
På den här tiden bodde flera generationer under ett tak och gamla berättade sina erfarenheter för unga för att använder de i eget liv men nu lever varje generation mest för sig själv. Barn och ungdomar spenderar mest tid med kompisar på skolan och fritidshem och lyssnar inte som förut på föräldrarna.
En 18 år gammal kvinna var en mamma med ett eller flera barn eller var redo för ett äktenskap men nu hon är en flicka som slutade skolan och har en lång väg till en ny familj.
Men nu barn kommer efter många saker. Man måste känna sig redo för att skaffa barn. Vi vet att det krävs mycket förrätt ha barn. För att ha barnen föräldrar måste ha en stabil ställning, ekonomisk och känslomässiga.
Numera finns det många sätt att undvika oönskade graviteten för att barnen kommer på bästa tid som föräldrar vara redo och har möjlighet. De planerar hur många barn de vill och det är bra.

Inga kommentarer: