Armenien, Burma, Filipinerna, Iran, Japan, Kina, Lettland, Peru, Ryssland, Tjetjenien, Uzbekistan, Italien, Polen

lördag 28 januari 2012

FAMILJ

Språket och kulturen står alltid mellan olika länder och skappar en stor skillnad mellan de men en av de sakerna som är alltid ett fixt ide´ är drömmen om en familj och sen skaffa den . Familjemedlemmar är fortfarande föräldrar och barnen och I Sverige begreppet kärnfamiljen använder för den .
Familjmedlemmar i kärnfamiljen består av en mamma en far och deras gemensamma barn biologiska eller adopterade barn. Familjmedlemmar har minskat de senaste åren i Sverige som många Lander. I 50-talet familjen inkluderar många barn med släktingar som alla bodde tillsammans.
Det finns skillnad mellan mitt land och har i Sverige en av de stora skillnaderna är i Sverige är mycket vanligt att barnen flytta hemifrån efter slut av gymnasiet . Det betyder att om de börjar läsa i universitet de kan få bidrag och lån eller om de hittar ett fast jobb kan de hyra en lägenhet och de tvingas inte bo kvar hos föräldrar .
Det finns nackdelar och fördelar med anledning av bra ekonomi, Barnen kan klara sig utan ekonomiska stöd från familjen . Det är jättebra och det menar att de kan klara sig själv.eftersom vi vet är det omöjligt i Iran och 90% av ungdomar bor hos föräldrar förre giften . På annat sätt visar det att människor har accepterat med flytta hemifrån som är inte vanligt i mitt land .
en av vanligaste livsstil i Sverige är sambo. De män och kvinna som har gemensamt hushåll men de är inte gift . 50% av nyfödda barn har sambo föräldrar i Sverige och det är 40% mer än andra Europas länder .Det finns många olika lager som en gift par.
Eftersom det finns homosexuella i hela värden, bor i Sverige för de att lättare och de får gifta sig.men fortfarande får vi inte att prata om de som de inte finns i Iran . äktenskap är som hela värden mellan man och kvinna dessutom homosexuella får gifta sig i Sverige även i kyrkan och de får adoptera barn också .
I spåren av olika nationalitet i Sverige kommer Blandförhållanden det betyder att många sambopar och gift par är fler nationalitet och det är jätte intressant .
Befolkningen i Sverige är 9 miljoner och människor har inte ekonomiska problem. Barns liv är lättare i Sverige och det innebär att tvingas inte de att lämna skolan på grund av ekonomiska problem. Kvinnor tvingas inte att gifta sig med någon som vill inte. Detta menar inte aldrig i Sverige och livet är lättare för en ensamstående mamma.
I ett äktenskap båda man och kvinnor är vårdnadshavare för deras barn också när de skilja sig båda är vårdnadshavare för de . Det är barnens rättighet att träffas båda mamma och pappa och bor hos båda. ibland man kan se barnen som byter plats, varannan vecka hos mamma eller pappa och det finns olika regler för det .
Ombildad familjen i Sverige är vanligare än Iran och det är en fördelar jag menar att samhälle har accepterat med att gifta sig en gång till och det finns möjlighet för den .

Inga kommentarer: