Armenien, Burma, Filipinerna, Iran, Japan, Kina, Lettland, Peru, Ryssland, Tjetjenien, Uzbekistan, Italien, Polen

söndag 22 januari 2012

Familjen i dag

Tisdagslektionen var förstadagen som vi började resonera det första kapitalet av Språkporten och det var om familjen i dag, det var intressant och hade olika tyngdpunkter om familjebegreppet och hur vi anser på det?

Kärnfamiljebegreppet tjänade som utgångspunkten för vår diskussion. Att vi använder det begreppet när vill redogöra en familj som består av en hustru, en far och deras gemensamma barn oavsett barnen är biologiska eller adopterade.

Många elever tycker att den kärnfamiljen nästan är oansenlig i dag i vårt samhälle och det finns olika anledningar som renderar till de nya familjetyperna, t.ex. De sociala utvecklingar, att kvinnan nästan hade mest hennes livsrättigheter och hennes frihet som hon tvingades att offra på de under de gamla begreppen såsom traditioner eller kulturer.

personligen tycker att det ekonomiska oberoendet till kvinnan och de moderna etermedierna, deltog jättemycket i vårt familjsätt som vi har idag. Och att finnas också många länder utsåg de jämlika lagarna som anser att kvinnan och männen har samma människovärde samt någon kan tvinga kvinnan att leva med någon man som hon ogillar.

Kärnfamiljen försvann och olika förhållande kommer krypande såsom sambo som ingår den nya samlevnadsformen när en man och en kvinna lever ihop och delar bostad utan att vara gifta.
Visserligen observerade vi det här fenomenet förut i våra samhällen men nu det blev mer tydlig och många länder tvingades att reglera och respektera den företeelsen oavsett folkkulturen eller landsreligionen.

I min synvinkel att sexualiteten är rätt och behov till varje person lika som vatten och mat där för man behöver inte stålsätt inför livslagen, ibland man eller kvinna kan inte knyta sig till en kärnfamilj eller äktenskapet men de har människokänslor och privata drömmar och de betraktar till någon som kan dela livet med, kanske sambo är en mjukstart till ett skötsamt äktenskap eller en chans för att röra deras känslor till föräldrars passion, tycker jag.

Efter tusentals år av topphemliglivet till de som homosexuella och heterosexuella, tvingades lagstiftande i några länder och i Sverige att innebära dem som ett vanligt äktenskap antingen borgligt eller kyrkligt. Nu kan de viga och adoptera barn. Ur vår diskussion lyssnade jag på två olika åsikter den första eleven tyckte att homosexuella är sjukmänniskor som absolut behöver en hormonbehandling men den andra eleven tycket att de är vanliga och riktiga människor och vi måste respektera dem.

Enligt den sexuella frigörelsens och genusteoriernas tidevarv kan man lätt få uppfattningen att homosexuella blir ett vanligt fenomen särskilt när dem inte följa en religion som berövar den relationen. Personligen tycker att man borde har gränser om sexuellfriheten eftersom den relationen är jätteviktig och påverkar på våra liv och vår framtid, tanka om vi säger frihet! frihet! efter några år kommer man att ha sex med någon person som man gillar oavsett är det hans barn, hans syster eller hans mamma och mera mer, eftersom friheten alltid är gränslöst ord.

I det här kapitalet kände jag olika titlar till nya familjer såsom blandförhållanden, ombildade familjer och ensamstående med barn . Jag tycker att de inte nya typerna men de är vanliga och i naturligvisst innehåller varje samhälle annorlunda situationer av familjerna i mitt hemland har vi samma typer men det finns skillnader i antal och omständigheter som ledde till. t.ex. efter kriget hade vi jättemycket antal av ensamstående mammor med deras barn och ombildade familjer också. Men vi har ett ringa antal av blandförhållanden eftersom vi har ett förbudssamhälle som jämt uppskattar människor genom deras familjerötter, om vi inte känner främmandes familjerötter, ska de ständigt ha svårigheter när de vill gifta sig .

I slutet vill jag säga att vi som människor med alla våra skillnader kan inte leva utan familjen. familjen innebär inte vissa typer av människor (man, kvinna, barn) men familjen är de varmkänslorna som vi hittar i något hjärta .

Inga kommentarer: