Armenien, Burma, Filipinerna, Iran, Japan, Kina, Lettland, Peru, Ryssland, Tjetjenien, Uzbekistan, Italien, Polen

tisdag 24 januari 2012

Familjen


Familjen

Familjen är mycket viktigt i världen. Det finns olika kulturer och olika synsätt i förhållande till familj i ett annat land.
I mitt land är äktenskapet betraktas som en viktig förutsättning för bildandet av en familj. När en man och en man gifter sig, börjar de en ny liv. Äktenskapet är en institution som i varje mänsklig kultur. Även om former och regler är olika. jämfört med andra länder är familjen i Sverige är oerhört viktigt och som sådan är barns rättigheter är väl skyddade. I vissa andra länder, män spenderar mer tid utanför arbetet för att tjäna pengar till familjen medan kvinnor är mer intresserade av ansvaret att ta hand om barn och arbetar mindre än män. Till skillnad från i Sverige antingen mamma eller pappa har rätt att vara frånvarande från arbetet tills barnet fyller 18 månader gammal.
 Antingen förälder har rätt att minska sin arbetsbörda med 25% tills barnet är 8 år gammal (och är formellt redo för skolan).
En föräldrapenning betalas för 480 dagar, vilket är avsett för båda föräldrarna. Därför måste föräldrarna ta hand om sina barn eftersom de är morgondagens ledare.
Idag, i min mening den svenska tycker det är dyrt och stressande att ha fler än två barn. Men i vissa andra länder, är att ha fler barn uppmuntras så länge du har möjlighet att ta hand om dem och ge dem bra utbildning. För när de växer upp, kan de också ta hand om sina föräldrar, särskilt där det inte finns några bestämmelser för ålderdomen hem.


Inga kommentarer: