Armenien, Burma, Filipinerna, Iran, Japan, Kina, Lettland, Peru, Ryssland, Tjetjenien, Uzbekistan, Italien, Polen

måndag 6 februari 2012

Babyboom genom tiderna

Jag har valt den här filmen att titta på och nu ska jag skriva en recension om det. Filmen handlar om forskarens Disa  Bergnehrs arbete. Hon är från Linköping. Hon har jämfört förhållandet mellan antal födda barn tidigare och nu i Sverige. Hon har också diskuterat om olika skäl till minskning i födelsetal.
 

Denna forskning bygger på 35 personer med både män och kvinnor från olika familjer och med olika familjebakgrund. Hon har tagit upp en hel del frågor om varför barnafödandet minskar i Sverige. Förut var det 5 till 6 barn per familj men nu har det minskat till 1 till 2 barn per familj.
Nuförtiden tror de flesta människor att om du vill starta en familj så måste du ha en hög utbildning, ett bra jobb och/eller tillräckligt med pengar för att försörja en familj.
 

Men enligt min åsikt om någon vill starta en familj måste de ha tid över för barnen att ta hand om dem. Tid är en viktig sak för att kunna en familj. I slutet av filmen berättade en citat av Gunilla Hellden " Det finns inga perfecta föraldrär ordet perfect är inte manslem att göra.

Inga kommentarer: