Armenien, Burma, Filipinerna, Iran, Japan, Kina, Lettland, Peru, Ryssland, Tjetjenien, Uzbekistan, Italien, Polen

söndag 11 mars 2012

Tankar om familjen


Idag bor vi i en värld som inte tror på familjen. Sambo, ensamstående förälder, homosexuella föräldrar, övergivna barn, skillsmässor, prostitution m.m. är exempler av vad vi människor har börjat förstöra familjen med. 
Fler och fler vill inte ha barn, och de som vill ha en familj vill inte gifta sig: "beslutet att ingå äktenskap verkar för dagens unga par ett större steg än att skaffa barn!" säger Christina Sedwall i artikeln "Giftermål ett större steg än barn."
Världen idag lära oss om tolerans, att vi måste accepterar och respektera andras liv och ideér, men vad man idag kallar tolerans och respekt har blivit störning och kaos.
Familjen brukade vara någonting mer än ”pappa, mamma och jag” någonting starkare, djupare och med mer värde och respekt, någonting heligt.
Jag vill avsluta med några ord från President Gordon B. Hinckley, från Jesu Krist Kyrka av Sista Dagars Heliga: ” Största förutsättningarna för lycka i familjelivet finns då det byggs på Herren Jesu Kristi lärdomar. Framgångsrika äktenskap och familjer skapas och bevaras genom principerna tro, bön, omvändelse, förlåtelse, respekt, kärlek, medkänsla, arbete och sund rekreation.”

Inga kommentarer: