Armenien, Burma, Filipinerna, Iran, Japan, Kina, Lettland, Peru, Ryssland, Tjetjenien, Uzbekistan, Italien, Polen

måndag 5 mars 2012

Babyboom genom tiderna

I Sverige vet de hur man kan öka fertiliteten…

Idag har nästan alla ekonomiskt utvecklade länder upplevt en lång nedgång i fertilitet och därmed en åldrande befolkning. Födelsetalen i de flesta av dem är under reproduktionsnivån (2,1 barn per par), vilket leder till en minskning av den naturliga befolkningstillväxten, och i vissa fall - mot nötning.
Det är därför diskuterar man mycket om ett av de viktiga problem - den demografiska utvecklingen i länderna.
I Ryssland ges nu stor betydelse för den demografiska situationen i landet, och särskilt för att höja födelsetalen. Rysslands regering har skapat en mängd olika program som ska uppmuntra familjerna att föda det andra och tredje barnet. Men man kan inte se att det funkar bra och problemet är inte löst.
Exemplet med Frankrike, Storbritannien och de skandinaviska länderna visar att den nya babyboomen är möjlig i det moderna samhället.
Europeiska ledare som vill förbättra fertiliteten i sina länder, bör ta ett exempel från sina svenska motsvarigheter. Jag noterar att det i Sverige skapas alla villkor för kvinnor som planerar att bli mödrar, för att graviditet och förlossning inte ska påverka någon negativ sätt deras karriärer och finansiella ställning.
Jag blev förvånad när jag hade läst att Sverige var det första landet i världen, där år 1749 utfördes en inventering av befolkningen (landets befolkning var 1765 tusen invånare ). År 1997, var landets befolkning 8865 tusen invånare.
År 1974 blev Sverige det första landet att införa mammaledighet för människor av båda könen.
Män i Sverige har nu möjlighet att kombinera familj och karriär.
När jag kom till Sverige funderade jag om jag skulle byta mitt yrke som ekonom här i Sverige för att det skulle bli lättare att komma in på arbetsmarknaden. Då fick jag veta följande information.
I Sverige, på grund av babyboomen, antalet meddelanden om anställning av lärare hade ökat med 25% omedelbart. Enligt statistiken i juni 2011 fattades av 29 tusen platser som grundskolelärare. Det är 25% mer än förra året. Särskilt allvarlig situation för förskollärare - hela 44% fler förskollärare behövs. Det krävdes mer än 24% fler grundskolelärare.
”Den hårda brist på lärare i Sverige på grund av befolkningsexplosionen som har inträffat i landet under flera år. Om denna trend fortsätter, kan de framtida anställda i dessa yrken välja från många lediga platser”, säger en av de svenska medierna.
Sverige tog ett antal åtgärder för att förbättra arbetsrätten gällande aktiv praxis av en sådan sak som en ofullständig och även fjärr-anställning. En förälder som gick på ledighet för vård av barn under året här nästan helt bevarat sina lön. Båda föräldrarna har rätt till en sex-timmars arbetsdag, tills deras barn kommer att gå i skolan. Från 12 månader har barn tillgång till förskolor som får generösa statliga subventioner. När det gäller skilsmässa, kan en förälder som uppfostrar ett barn räkna med hjälp från staten. Sverige har fortfarande ett flexibelt utbildningssystem som tillåter dig att kombinera barnuppfostran och utbildning.
Sverige har övervunnit den minskade fertiliteten, genom att tillgripa användning av flera politiska instrument.
Jag tror dock att det inte finns något universellt politiskt recept: Det som fungerar i ett land, kanske fungerar inte i ett annat. Det är beror på den socioekonomiska situationen i landet som helhet.
Jag tror att många länder börjar intressera sig för den svenska modellen speciellt nu när europas befolkning minskar, ökar bristen på arbetskraft. Åtminstone vet jag att den socio-ekonomiska situationen i Sverige diskuteras i Ryssland och många ryska medborgare lever i ett drömtillstånd, som garanterar framtiden för sitt folk och ger vissa sociala förmåner för samhället så som det fungerar i Sverige ..
Jag kan dock säga att Ryssland inte kan följa den svenska modellen för att förbättra den demografiska situationen, och i synnerhet babyboomen.
Det finns stor skilnad mellan utvecklingen i det ryska samhället jämfört med Europa.
På 1900 talet hade Ryssland flera demografiska kriser, vars formation är associerad med följande händelser:
Första världskriget (1914-1918),
Inbördeskriget (1917-1922);
hungersnöden (1932-1933),
kollektivisering och mass undertryckande (1930-1953);
Världskriget utvisningar av folk, efter kriget hungersnöd.

Enligt många litterära och historiska källor, uppskattas vid 140-150 miljoner invånare vara det totala direkta och indirekta demografiska förlusterna för Ryssland under 1900-talet efter de krig, svält är förtryck, ekonomiska och sociala chocker som hände i Ryssland.
Men tack vare nya sociala program, som godkändes av VV Putin, befolkningen i vårt land under det senaste året har ökat markant för första gången på tjugo år!
Jag är helt säker på att om du vill höja nativiteten, tillsammans med ekonomiska incitament bör även förbättra de offentliga moralen i samhället, att odla familjen, att ha några religösa grundstenar i livet ...

Inga kommentarer: