Armenien, Burma, Filipinerna, Iran, Japan, Kina, Lettland, Peru, Ryssland, Tjetjenien, Uzbekistan, Italien, Polen

söndag 3 april 2011

DISKUSSION OM TRE TJEJER

Den 25/3 har vi diskuterat om familjen situation av tre tjejer; Jenna, Suzanna och Ullis.
Jenna och Suzanna är bästa vänner för länge sedan, men nu har Jenna ett stort problem som Suzanna inte kan hjälpa henne eftersom hon har inga problem i henne sin familj. Det är därför Jenna har blivit vän med Ullis på grund av att de har gemensamma problemen i olika situationer. Suzanna var förvånade om hur de kan bli vänner eftersom de har helt annorlunda personlighet.

Jag tycker att det är normalt att man skaffar sig en vän som har samma intressen eller problem som själv har. Det kan bli lättare att hjälpa varandra till exempel genom att pratar om deras problem för att dem inte ska känna sig ensamma.

Vi har pratat också om hur Jenna har dömt Suzanna att det var hon som avslöjat sitt hemlighet till Ullis gänget att Jenna är kär i Sakke.

Jag anser att det är inte bra att döma så fort någon. Det är alltid bättre att granska tankar, göra förfrågan innan du dömer någon.

1 kommentar:

Unknown sa...

vilka kloka tankar du har Christine! Jag håller helt med dig. Det är viktigt att tänka efter innan man dömer någon. Och tänk också, vi får aldrig all information om en annan människa.